Πίνακας Ανακοινώσεων του Σχολείου

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

43 χρόνια από την "Εξέγερση του Πολυτεχνείου" - Η γιορτή στο σχολείο μας

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαμε και  παρακολουθήσαμε την εκδήλωση αφιέρωμα στην επέτειο του «Πολυτεχνείου», ζώντας το κλίμα του γιορτασμού.
Όλοι εμείς οι μαθητές του σχολείου πιστεύουμε ότι η γιορτή της 17ης Νοεμβρίου συμβολίζει την προσήλωση των πολιτών στην ελευθερία απέναντι σε ανελεύθερα καθεστώτα, δηλαδή την προσήλωση στη Δημοκρατία.
Ακούγοντας τα λόγια του διευθυντή μας, που προλόγισε τη γιορτή, καταλάβαμε ότι η Δημοκρατία, δηλαδή η δυνατότητα των ανθρώπων να ζουν ως αυτόνομοι και ανεξάρτητοι  πολίτες μέσα στη σύγχρονη κοινωνία, δεν είναι βέβαια ανοχύρωτη, αλλά δεν είναι και άτρωτη.
Χρειάζεται συνεπώς διαρκής προβληματισμός, αγώνας και συμμετοχή σε όλους τους τομείς της κοινωνικής μας ζωής.
Βλέποντας τα σχετικά βίντεο και τα ντοκουμέντα, που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές  της Πέμπτης  τάξης, από εκείνη την εποχή, καταλάβαμε ότι τα μηνύματα του 1973 είναι τα ίδια με του 2016 δηλαδή όχι στις αυταρχικές συμπεριφορές, όχι στις προσπάθειες υποβολής αδικίας σε βάρος των πολλών για χάρη των λίγων,  ναι στον ενεργό πολίτη που αντιστέκεται και αγωνίζεται, ναι στην συλλογική δράση, ναι στο δικαίωμα που έχουμε όλοι να προσπαθούμε και να αγωνιζόμαστε για μία καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο μέλλον της νεολαίας αλλά και όλων μας.
Προσπαθώντας για όλα αυτά δικαιώνουμε όλους τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου.

Τραγούδια στη γιορτή μας  τραγούδησαν οι μαθητές της Έκτης τάξης.

Video με φωτογραφίες της γιορτής μας.
 (Στο τραγούδι  που ακούγεται στο video τραγουδούν οι μαθητές της Στ΄ τάξης)